H μαγιά είναι…μαγεία.!

Η μαγιά στην υπηρεσία των πτηνοτρόφων.

 ScienceDaily (16 Απρ 2011) – Ένα διατροφικό εκχύλισμα μαγιάς θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά για τους παραγωγούς πουλερικών, σύμφωνα με αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας (USDA) μελέτη.


–  Η μικροβιολόγος Gerry Huff με Γεωργικής Έρευνας USDA Υπηρεσία (ARS) στην Fayetteville,  και οι συνάδελφοί της έχουν μελετήσει τις επιπτώσεις από ένα  εκχύλισμα μαγιάς ως διεγερτικό του ανοσοποιητικού συστήματος και ως εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά σε συμβατικά άτομα γαλοπούλας. Οι μη φαρμακευτικές θεραπείες χρειάζονται ιδιαιτέρως για τη βιολογική παραγωγή πουλερικών, σύμφωνα με την Huff, η οποία εργάζεται στο ARS Πτηνοτροφία και Ασφάλεια των Προϊόντων Research Unit (PPPSRU) σε Fayetteville.

ARS που αποτελεί την κύρια επιστημονική υπηρεσία εντός των τειχών έρευνας της USDA Αυτή η έρευνα υποστηρίζει τους στόχους της USDA. Την διασφάλιση  της ποιοτικής ασφάλειας των τροφίμων και την προώθηση αυτού του στόχου.

Οι αρχικές μελέτες προτείνουν ότι τα διαιτητικά εκχύλισμα μαγιάς έχουν πολλές δυνατότητες ως εναλλακτική λύση,αντί για αντιβιωτικά, για τη μείωση των παθογόνων οργανισμών στη βιολογική παραγωγή γαλοπούλας. Μια ευρύτερη μελέτη ήταν αναγκαία για να επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητά τους.

Αλλά επειδή ήταν ακριβό να γίνει η έρευνα με γαλοπούλες, μιας και τρώνε πολύ περισσότερο από τα άλλα πτηνά, οι ερευνητές δοκιμάζουν εκχύλισμα μαγιάς σε ορτύκια Ιαπωνίας. Σε αυτά  δοκιμάζουν την  αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος, κατά της Salmonella και Campylobacter.Τα ορτύκια θα χρησιμεύσουν ως πρότυπο σύστημα για την αξιολόγηση φυσικών θεραπειών που θα είναι επωφελής για τα κοτόπουλα και για την παραγωγή γαλοπούλας. Η τρέχουσα μελέτη Huff, σε συνεργασία με την Ειρήνη Wesley στο ARS Εθνικό ζωονόσων Κέντρο Ames, Iowa, περιλαμβάνει 800 ορτύκια Ιαπωνίας.

Το εκχύλισμα Μαγιάς θα βοηθήσει στην ώθησει της ικανότητας  του ανοσοποιητικού συστήματος για να σκοτώσει τα βακτήρια, αλλά υπάρχει και ένα μειονέκτημα. Σύμφωνα με τον Huff, το σωματικό βάρος μπορεί να μειωθεί σε κάποια πουλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα μέρος της ενέργειας  που χρησιμοποιείται συνήθως για την ανάπτυξη, κατευθύνεται προς το ανοσοποιητικό σύστημα και την ενδυνάμωσή του. Οι ερευνητές ψάχνουν για μια ισορροπία μεταξύ της ανοσολογικής ενίσχυσης και της διατήρησης της εντατικής ανάπτυξης.

Βιολογικές εκμεταλλεύσεις πουλερικών μπορεί να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ενώσεις από τον Εθνικό Κατάλογο των επιτρεπόμενων ουσιών για τη βιολογική παραγωγή. Το εκχύλισμα μαγιάς είναι και αυτό, στον Εθνικό κατάλογο.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση- Πουλερικά Επιστήμη και British Πουλερικά Επιστημών

Story Source:

The above story is reprinted (with editorial adaptations by ScienceDaily staff) from materials provided byUSDA/Agricultural Research Service. The original article was written by Sharon Durham

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s